Canon predstavuje nový rad roll-to-roll tlačiarní Colorado M

Spoločnosť Canon uvádza na trh nový rad tlačiarní Colorado M – prvú platformu veľkoformátových grafických tlačiarní typu roll-to-roll, ktorá je modulárna z hľadiska konfigurácie rýchlosti a manipulácie s médiami. Ide o najrýchlejšie a najproduktívnejšie riešenie v tomto segmente trhu, ktoré ponúka možnosť tlače špeciálnych efektov a bieleho atramentu. Táto 1,6 m tlačiareň s technológiou roll-to-roll si zachováva priemyselnú kvalitu prevedenia radu Canon Colorado a je možné ju konfigurovať podľa potrieb jednotlivých poskytovateľov grafických služieb. Tlačiareň môže rásť spoločne s rozvojom ich podnikania vďaka možnosti jednoduchého upgradu priamo v prevádzke.

Tlačiarne radu M, Colorado M3 (rýchlosť tlače v režime vysokej kvality 29 m²/hod a maximálna rýchlosť tlače 111 m²/hod) a M5 (40 m²/hod, 159 m²/hod), sú prispôsobiteľné a ponúkajú možnosť voľby výstupnej rýchlosti s možnosťou dočasného navýšenia rýchlosti pre zvládnutie požiadaviek na produkciu vyšších objemov či sezónnej špičky, alebo trvalého prechodu z jednej rýchlosti na druhú. Ide tak o riešenie, ktoré je pripravené na budúcnosť. Obe tlačiarne je možné jednoducho upgradovať o možnosť tlače bielym atramentom na modely M3W a M5W a je možné ich tiež vybaviť osvedčenou technológiou tlače FLXfinish+, ktorá ponúka flexibilné riešenie pre matnú alebo lesklú povrchovú úpravu tlače.

Uvedenie nového variantu bieleho atramentu Canon UVgel podstatne rozširuje spektrum aplikácií, ktoré môžu zákazníci vytvárať. Biely atrament UVgel maximalizuje možnosti zákazníkov využívať preslávené prednosti tejto technológie pre celé spektrum prémiových grafických a dekoračných aplikácií – napríklad pre okennú grafiku, etikety a tapety. Vďaka tejto novinke a novej technológii senzora detekcie médií, ktorá uľahčuje manipuláciu, môžu používatelia radu Colorado M rozšíriť bežnú ponuku produktov a tlačiť na veľmi štruktúrované, priehľadné, farebné, reflexné a magnetické materiály.

Jedinečné zloženie gélového atramentu Canon UVgel umožňuje rýchle vytvorenie obrazov s vysokou optickou hustotou a opacitou pomocou bieleho atramentu v menšom počte priechodov ako pri bežných tlačových technológiách a vytlačený výstup si zachováva svoju pôvodnú belosť po dlhú dobu. Špecifické vlastnosti UVgelu tiež eliminujú mnoho problémov s výrobou, čistením trysiek a údržbou, ktoré sú bežne spojené s použitím bieleho atramentu, a ponúkajú tak plynulú a bezchybnú tlač, minimalizujú spotrebu atramentu a odpadu a maximalizujú produktivitu.

Poskytovatelia tlačových služieb si môžu u tlačiarní Colorado radu M vybrať aj variant s jedinečnou technológiou FLXfinish+, ktorá im umožňuje zvoliť matnú, lesklú alebo zmiešanú úpravu povrchu na rovnakej tlači CMYK bez nutnosti pridania ďalšieho farebného kanálu obsahujúceho lak.

Zákazníci s veľkými objemami tlače môžu automatizovať proces tlače pomocou konfigurácie UVgel Print Factory alebo UVgel Wallpaper Factory, ktoré bezproblémovo integrujú tlačiareň Colorado radu M s rezaním, prevíjaním, páskovaním alebo stohovaním hárkov a umožňujú zvládnuť objemy cez 50 000 m² potlače ročne, a to s minimálnym nárokom na čas obsluhy.

„Tlačiarne Colorado s atramentom UVgel nastavili od svojho uvedenia na trh najvyššiu latku v oblasti rýchlosti, kvality a celkovej produktivity. Poskytovatelia veľkoformátovej grafiky v súčasnosti už ale nesledujú len tieto zásadné výkonnostné kritériá, chcú investovať do tlačových riešení múdro a ekologicky zodpovedne, aby sa mohli vyvíjať spolu s nimi a pomáhať im vytvárať lukratívne, kreatívne aplikácie a produkty, ktoré im pomôžu expandovať na rastúce trhy. Vďaka svojej modularite a novej možnosti využitia bieleho atramentu s jednoduchou údržbou je nový rad Colorado M spoľahlivým motorom, ktorý firmám pomôže rozšíriť výrobné možnosti a premeniť nápady na skutočnosť,“ hovorí Jennifer Kolloczeková, európska riaditeľka pre plánovanie, marketing a inovácie oddelenia produkčnej tlače spoločnosti Canon Europe.

Atrament Canon UVgel zaručuje ostrú kresbu a konzistentné farby. Jeho rýchle schnutie umožňuje okamžité rezanie a dokončovanie a vďaka jeho mimoriadnej trvanlivosti nie je nutné laminovanie. Rovnako ako predchádzajúce modely Colorado, bol rad M s pridanými vylepšeniami navrhnutý tak, aby zvládol pracovnú záťaž niekoľkých starších tlačiarní roll-to-roll. Ponúka pritom nepretržitú spoľahlivosť, priemyselnú kvalitu a bezobslužnú tlač s minimálnou nutnosťou zásahov obsluhy. Nové tlačiarne Colorado radu M sú podporované softvérom PRISMAguide XL, ktorý umožňuje jednoduchú a výkonnú prípravu tlačových úloh bez námahy a v trvale vysokej kvalite.

V porovnaní s inými technológiami atramentov, ako sú latexové alebo eko-solventné atramenty, spotrebuje technológia UVgel až o 40% menej atramentu na vytvorenie rovnako kvalitného obrazu a intenzity farieb. Energeticky úsporný systém vytvrdzovania pomocou LED diód s nízkou teplotou zahrievania a „okamžitým zapnutím“ znižuje v porovnaní s inými technológiami spotrebu energie a umožňuje tlač na vysoko kvalitné materiály citlivé na teplo. To je dôležité na trhu s výrobkami s vysokou hodnotou, ako sú napríklad obklady stien. Okrem toho môžu zákazníci vďaka technológii UVgel tlačiť na materiály šetrné k životnému prostrediu, ako sú médiá bez PVC a na báze papiera, a to aj bez povrchovej úpravy.

Vďaka veľkej robustnosti a rozmerovej stabilite majú výtlačky s využitím technológie UVgel výnimočne dobré vlastnosti z hľadiska mechanickej aj chemickej odolnosti. Vydrží dlhšie a väčšina aplikácií vytlačených na tlačiarni Colorado nevyžaduje lamináciu. Okrem ekonomických výhod plynúcich z úspory času a nákladov na lamináciu nie je vďaka jednoduchšiemu procesu potrebné používať ďalšiu vrstvu plastu navyše.

Zásluhou modularity predstavuje rad M tiež udržateľnejšie riešenie, pretože zákazníci môžu zvyšovať rýchlosť tlače a rozširovať možnosti tlačiarne podľa potrieb svojho podnikania bez toho, aby museli meniť základné tlačové zariadenia. V ponuke je aj pohodlná možnosť upgradu pomocou dočasnej licencie na zvýšenie rýchlosti po dobu, kedy je dopyt najvyšší.

Rad Colorado M bol navrhnutý s cieľom znížiť celkové náklady na vlastníctvo a urýchliť návratnosť investícií, a to vďaka najnižším prevádzkovým nákladom vo svojej kategórii, schopnosti vyrábať vysoko hodnotné aplikácie a jedinečným možnostiam modulárneho upgradu.

Rad Colorado M je v predaji u akreditovaných partnerov aj priamych predajcov spoločnosti Canon.

Copyright © 2024 CBC Slovakia s.r.o. | Stránku vytvoril a prevádzkuje EWORKS.sk - tvorba www stránok a web aplikácií | Používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s použitím súborov cookies (viac info)