Canon predstavuje nový rad produkčných tlačiarní imagePRESS V1350 a V900

Vysoká kvalita aj v tých najprísnejších termínoch. Canon predstavil nový rad produkčných tlačiarní imagePRESS V1350 a V900

Spoločnosť Canon Europe oznámila dva nové prírastky do rodiny farebných digitálnych produkčných tlačiarní imagePRESS V – vlajkovú loď V1350 a rad V900. Vďaka technologickým vylepšeniam, ktoré posúvajú výkon tlačiarní imagePRESS na novú úroveň a zároveň uľahčujú jej používanie, umožňuje rad V komerčným aj interným poskytovateľom tlačových služieb prekonať produkčné výzvy a splniť požiadavky zákazníkov na vysoko kvalitnú tlač aj v tých najprísnejších termínoch.

Rad imagePRESS V, ktorý je možné prispôsobiť komerčným aj interným tlačovým prostrediam na základe veľkosti a potrieb, je rodinou výkonných tonerových produkčných tlačových strojov, ktoré ponúkajú zvýšenú automatizáciu. Vďaka nej sú veľmi prívetivé na obsluhu. Ďalej ponúka bohaté možnosti podávania a dokončovania a bezproblémovú integráciu do existujúceho workflow, a to prostredníctvom riadiacich jednotiek PRISMAsync alebo EFI Fiery.

K produkčnému tlačovému stroju strednej triedy imagePRESS V1000, ktorý je na trhu od júna, sa pripojil model V1350. Ten ponúka doposiaľ najvyššiu rýchlosť tlače, produktivitu a odolnosť. Produkčný tlačový stroj pre nižšie objemy V900 ponúkne najširšiu škálu aplikácií tlačiteľných na jednom kompaktnom zariadení. Robustne skonštruovaný rad bol navrhnutý s ohľadom na udržateľnosť a je ideálnym riešením pre nepretržitú a spoľahlivú tlač, konzistentné a stabilné farby a bezkonkurenčnú presnosť sútlače prednej a zadnej strany.

ImagePRESS V1350 – najlepšia produktivita vo svojej triede

Vlajková loď imagePRESS V1350 ponúka výnimočný výkon a najvyššiu produktivitu vo svojej triede farebných tonerových produkčných strojov. Vďaka svojej priemyselnej konštrukcii zvládne maximálnu rýchlosť tlače 135 strán za minútu a mesačný objem až 2,4 milióna strán A4. Celková životnosť je odhadovaná na 72 miliónov strán A4. Zapojenie vákuového podávacieho mechanizmu, plochejšie dráhy pre transport papiera, pokročilé fixačné jednotky POD-SURF (Print on Demand – Surface Rapid Fusing) a integrovaného chladiaceho systému podporuje nepretržitú tlač v špičkovej kvalite, vysokou rýchlosťou a bez zasekávania papiera. To umožňuje komerčným aj interným poskytovateľom tlačových služieb rýchlo a bez kompromisov uskutočňovať aj náročné projekty vo veľkých objemoch.

Kvalita na nerozoznanie od ofsetovej tlače je pre tlačiareň V1350 samozrejmosťou, a to od prvého do posledného listu každej úlohy. Systém korekcie farieb Multi-D.A.T. automaticky zachováva farebnú stabilitu aj pri nepretržitej tlači, pričom vstavaný inline spektrofotometrický senzor automatizuje presné nastavenie farieb. Tlačiareň V1350 je určená na produkciu vysoko kvalitných tlačových aplikácií, ako sú brožúry, letáky, špičkové poštové zásielky a karty. Vďaka pokročilým registračným technológiám ponúka najpresnejšiu sútlač prednej a zadnej strany vo svojej triede (0,5 mm).

Vďaka podpore najširšieho rozsahu gramáže médií (60 g/m2-500 g/m2) medzi farebnými digitálnymi tlačovými strojmi, širokému výberu typov papiera (vrátane štruktúrovaného a syntetického) a plnej kompatibilite s rozsiahlym radom inline dokončovacích zariadení od spoločnosti Canon a popredných technologických partnerov umožňuje tlačiareň imagePRESS V1350 ponúkať zákazníkom širokú škálu tlačových produktov ľubovoľnej dĺžky.

Rad imagePRESS V900 – ľahká produkčná tlačiareň pre väčšiu flexibilitu

Základný model radu V, rad imagePRESS V900, je ideálny pre tlačiarne produkujúce mesačné objemy do 500 000 strán A4. Dodáva sa v troch rôznych modeloch – V900, V800 a V700 – ich označenie odráža maximálnu rýchlosť každého z nich, teda 90 strán za minútu, 80 strán za minútu a 70 strán za minútu. Ocenia ich najmä rýchle produkčné prostredia, kde je deň čo deň vyžadovaná konzistentná vysoká kvalita, produktivita a výber médií.

Nielenže je V900 najkompaktnejším zariadením v rodine imagePRESS, ale vďaka podporovaným médiám – od 52g/m2 obyčajných a 70g/m2 natieraných médií až po 350g/m2 silné médiá, či úzke obálky, rovnako ako automatická obojstranná tlač predĺžených formátov do 762 mm (jedno do dĺžky papiera 1,3 m), reliéfny a syntetický papier – ponúka vo svojej triede najväčšiu pestrosť aplikácií, ktoré je možné na malom zariadení tlačiť. Túto všestrannosť podporuje najnovšia vákuová technológia. Tá upravuje saciu silu podľa hmotnosti papiera, čím stabilizuje transport silného papiera, a tiež zaradenie podávacích valcov a zosilnených transportných valcov, ktoré zlepšujú stabilitu transportu tenkého, silného a krátkeho papiera, rozširujú rozsah médií, ktoré je možné použiť a zabraňujú zasekávaniu papiera.

Model V900 prináša nové automatizačné funkcie, ktoré šetria čas a prácu a uľahčujú používanie, čím odpadá potreba vysoko kvalifikovanej obsluhy. Začlenenie voliteľného podávača originálov s jednopriechodovým skenerom na čítanie farebného obrazu umožňuje zariadenie vykonávať rýchle predtlačové úpravy predozadnej registrácie (s pôsobivou presnosťou 0,8 mm), farebné gradácie, hustoty farieb a sekundárneho prenosového napätia pre zaistenie vysokej kvality aj na textúrovaných médiách. Používatelia jednoducho prejdú vytlačené tabuľky úprav automatickým podávačom dokumentov a zariadenie V900 potom automaticky vykoná požadované úpravy. Medzi ďalšie časovo úsporné funkcie tlačiarne V900 patria diaľkové upozornenia, ktoré obsluhu informujú o nedostatku spotrebného materiálu.

Jennifer Kolloczeková, európska senior CEO pre plánovanie, marketing a inovácie divízie Product Printing v spoločnosti Canon Europe, hovorí: „Prírastky V1350 a V900 do nášho radu imagePRESS V umožnia komerčným aj interným poskytovateľom tlačových služieb pracovať lepšie a rýchlejšie a ponúkať zákazníkom viac tlačových produktov. imagePRESS V prináša nový pohľad na konštrukciu digitálnych tonerových tlačových strojov a predstavuje pre poskytovateľov tlačových služieb spoľahlivé riešenie, ktoré im umožní produkovať rôznorodé úlohy na jedinom tlačovom stroji. Ponúka viac automatizovaných funkcií, širokú škálu možností podávania a dokončovania a jednoduchú integráciu pracovných postupov. S využitím aplikácií, ako je PRISMAsync Remote Manager pre vzdialené odosielanie, monitorovanie a správu úloh na jednom alebo viacerých tlačových strojoch a PRISMAlytics Dashboard pre sledovanie a analýzu kľúčových ukazovateľov výkonnosti, môžu používatelia zvýšiť ziskovosť vďaka optimalizovanému výkonu tlače a ťažiť z obmedzenia manuálnych zásahov, menšieho množstva odpadu a vyššej produktivity. A vďaka väčšej voľnosti vo výrobe môžu prijímať nové objemy tlače, ponúkať väčšiu podporu zákazníkom a rozvíjať svoje podnikanie.“

Copyright © 2024 CBC Slovakia s.r.o. | Stránku vytvoril a prevádzkuje EWORKS.sk - tvorba www stránok a web aplikácií | Používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s použitím súborov cookies (viac info)