Canon predstavil produkčnú tlačiareň imagePRESS V1000, ktorá vyniká kvalitou, kompaktnosťou a šetrnosťou

Nový imagePRESS V1000 poskytuje tlačiarňam väčšiu flexibilitu pri spracovaní rôznorodých zákaziek a ponúka zákazníkom zaujímavé formáty a veľmi široké možnosti využitia médií. Je plný inovatívnych funkcií navrhnutých tak, aby uľahčovali život obsluhe a maximalizovali kreatívny a obchodný potenciál. Predstavuje ideálnu investíciu pre časovo vyťažených poskytovateľov služieb, ktorí hľadajú robustný a spoľahlivý digitálny tlačový stroj, ktorý zaistí každodenné výsledky bez ohľadu na typ tlačových úloh.

Hiro Imamura, viceprezident pre marketing a inovácie divízie Digital Printing & Solutions spoločnosti Canon Europe, uviedol: „Tlačiareň imagePRESS V1000 zvyšuje level produktivity a dokáže spracovať veľmi širokú škálu médií. V reakcii na potreby našich zákazníkov sme priniesli nový pohľad na konštrukciu digitálnych tlačových strojov s tonerom a vďaka skúmaniu sme našli inovatívne spôsoby riešenia každodenných produkčných problémov. Pomáhame tlačiarňam, aby pracovali lepšie a rýchlejšie a aby mohli zákazníkom ponúknuť širšie spektrum kreatívnych tlačových produktov. Tlačiareň imagePRESS V1000 je vybavená funkciami, ktoré prekonávajú bežné problémy tlačiarenských firiem a dokáže tak zvládnuť širšiu škálu tlačových úloh, či splniť aj náročné časové plány. Zaisťujeme trvale vysokú produktivitu, väčšiu mieru automatizácie a prinášame vysokú kvalitu tlače s minimálnymi zásahmi. Vďaka tomu budú mať operátori našich zákazníkov viac času, ktorý im umožní, aby svoje odborné znalosti využili na vytváranie hodnôt pre klientov a na rozvoj nových smerov podnikania.“

Stabilne vysoká produktivita
Možnosť použitia zásobníka papiera s viacerými zásuvkami v spojení so zásobníkmi POD XL a ručným vstupom zvyšuje možnosti stroja. Úplne nová technológia prenosu obrazu zabezpečuje rovnomerné rozloženie farieb a plynulú neprerušovanú tlač pri prepínaní medzi gramážami médií. Nová integrovaná fixačná technológia POD-SURF riadi teplotu fixačného pásu a poskytuje zákazníkom konzistentnú rýchlosť tlače 100 strán za minútu so širokou škálou typov a gramážou médií od 52 do 400 g/m2, vrátane syntetických a magnetických médií.

Vďaka novej dvojstupňovej korekcii registrácie má tlačiareň možnosť automatickej obojstrannej tlače predĺžených hárkov až do dĺžky 1,3 m. Neplánované odstávky a spomalenie sú minulosťou vďaka diaľkovým hláseniam, ktoré obsluhu informujú o nedostatku spotrebného materiálu. Okrem toho môže obsluha meniť médiá, dopĺňať toner a odstraňovať odpadový toner za chodu tlačového stroja, čím sa zachováva jeho produktivita.

Automatizácia ušetrí drahocenný čas obsluhy
Vstavaný spektrofotometrický senzor šetrí čas a znižuje úroveň zručností potrebných na kontrolu farieb, pretože umožňuje kalibráciu a nastavenie stlačením tlačidla. Nová dvojkroková technológia korekcie registrácie papiera zaisťuje vždy dokonalé umiestnenie obrazu na hárku, a to aj pri predĺžených formátoch. Voliteľná snímacia jednotka automaticky detekuje výtlačky, ktoré nezodpovedajú nastaveniu farieb a predozadnej registrácii pre danú úlohu, automaticky tieto nastavenia upravia a udržujú po celú dobu tlače. Tým šetrí čas a zvyšuje produktivitu.

Spoľahlivá kvalita, kompaktné rozmery
V tlačiarni imagePRESS V1000 je integrovaný inovatívny systém, ktorý ochladzuje papier ihneď po zafixovaní, čím zabezpečí optimálnu kvalitu a minimalizuje riziko plytvania v dôsledku deformácií alebo zlepenia výtlačkov. Ďalšia úplne nová technológia vytvára počas prenosu obrazu optimálnu dráhu papiera pre každý hárok tým, že v závislosti od hmotnosti média sa mení pozícia sekundárneho prenosového valca.
Nový imagePRESS V1000, s najkompaktnejšími rozmermi zo všetkých stredne veľkých digitálnych produkčných tlačových strojov, poskytuje produkčný výkon 100 strán za minútu. Tým sa vyrovná oveľa väčším tlačovým strojom, a to na ploche menšej ako 3 m². Je preto ideálna pre menšie tlačové priestory.

Ekologická šetrnosť
Tlačiarne radu imagePRESS V1000 spĺňajú najvyššie štandardy energetickej účinnosti. Nielenže majú certifikáciu ENERGY STAR, ale získali aj zlaté ocenenie EPEAT od EPEAT Registry, celosvetového systému hodnotenia ekologicky šetrnejšej elektroniky.

Pri navrhovaní tlačiarne imagePRESS V1000 bola venovaná maximálna pozornosť udržateľnosti. Ak médiá v zásuvke nezodpovedajú nastaveniu, je možné úlohu zastaviť ešte pred tlačou, čo vedie k obmedzeniu plytvania, spotreby energie a emisií CO2. Voliteľná snímacia jednotka (Sensing Unit) vykonáva nastavenie farebnosti a predozadnej sútlače za chodu, čo znižuje potrebu opakovanej tlače. Pomocou tlačových radičov PRISMAsync alebo EFI Fiery môžu operátori nastaviť každý detail tlačovej úlohy a vykonávať prostredníctvom užívateľského rozhrania zmeny v reálnom čase na poslednú chvíľu, čo ďalej znižuje počet chybných tlačí.

Tlačiareň imagePRESS V1000 bola skonštruovaná tak, aby zvládala najinovatívnejšie aplikácie na rozšírenej škále typov a gramáží médií rýchlosťou 100 strán za minútu. Umožňuje tak profesionálom v oblasti tlače spracovávať väčšie množstvo rôznych úloh rýchlo a bez akýchkoľvek kompromisov v kvalite alebo produktivite.

Dostupnosť
Nový rad imagePRESS V1000 bude dostupný u akreditovaných partnerov spoločnosti Canon od 1. júna 2022.

Tlačiarne radu imagePRESS V1000 sú vybavené
technologickými funkciami, ktoré vytvárajú príležitosti pre firemné aj komerčné tlačové operácie.

Copyright © 2024 CBC Slovakia s.r.o. | Stránku vytvoril a prevádzkuje EWORKS.sk - tvorba www stránok a web aplikácií | Používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s použitím súborov cookies (viac info)